onsdag 21 december 2011

Det underskattade guldet.


Kära ni!
Julen närmar sig och om ett litet ynka dygn flyttar vi!! Och nä, inget rum är helt färdigt. Men värme har vi. Och ett vattenrör med vatten. Och med lite tur kommer vi ha en riktig vattenklosset (joråsatte!!!). Jugge har lite svårt för friluftsskiten..  Alltså kommer vi inte erbjuda en endaste bild på ett färdigt rum, utan det tar vi typ 3 veckor efter jul. Tills dess, håll till godo med hus-byggar-processen! GOD JUL!!!!!

Vad har då hänt?! Jo det har kretsat en hel del kring hästbajs en stund. För förr i tiden byggde man lite enklare och de ville vi prova (vilket i nutiden innebar att bygga lite krångligare). Men satenes vilket resultat, välkommen barfota-Ernst, du skulle gillart!





Chefens hästbajs. Pappa Max sliter gladeligen.

Jo. Vi skulle alltså lerklina väggarna på gammaldags vis. Lerklinade väggar tar hand om fukt och skapar en god inomhusmiljö. Och så är de så sjukt snyggt också.  Enligt en jordhus-expert skulle vi blanda 1 del lera, 3 delar sand, 1/2 del hästbajs och 1 del halm. För första gången i bygget hade vi absolut ingen aning om vad vi höll på med.

Smack på väggen.

Grundresultat.

Påbörjan till fortsättnings-resultat. Anna å Sara målar lös.

Och så slutgiltigt resultat!

Kinchen slipar bort 168 år gammal smuts från husets orginalgolv.

Nylagt golv från 1846, we like!
Något nyare Sanny och Vilda försöker tyda IKEA beskrivning för kök.
Hm......

Snickar-Jugge fixart.

Jerry och Jörgen spikar kökstak.

Och viktigast av dom alla; Jerry och Anna har blivit föräldrar. Jag och Jörgen har blivit moster å morbror. Säg hej till världens finaste Ellen. Oerhört efterlängtad!

Och så kom snön!!

VINTER!!

Posten kan ni ju skicka till; Oppgården 325, 830 10 Undersåker.

5 kommentarer:

  1. Sjukt så fint det blir!!! Å så fantastiska lilla Ellen, å vad jag vill snuffa!!! Ester är ju stora damen nu om man jämför, 6 månader på annandagen. Galet vad tiden går. Lycka till med inflyttningen och god god jul i nya huset!!!
    bamsekramar

    SvaraRadera
  2. Hejsan,
    så härligt att ni bygger och har er! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Vi har just nu en jultävling som pågår. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
    /Vendela

    SvaraRadera
  3. OjojOJ! Kan man bli annat än sjukt imponerad!!
    Kan bara önska ett GOTT NYTT ÅR till Er!
    Gunhild

    SvaraRadera
  4. Jämarns vad fint det blir! /emma tidén

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Hittade via en annan blogg.
    Vad fint ni har det.
    Och vad duktiga ni är på att fixa huset.
    Fina bilder i övrigt.

    mvh//Hanna

    SvaraRadera